Sneakersokken, een heerlijke luchtige sok.

Een bijzondere groep in de sokkenwereld zijn de sneakersokken. Deze sokken zijn echt in opkomst geweest de laatste tijd en je ziet ze steeds meer. Maar wat is een sneakersok eigenlijk precies? Dit is een korte sok meestal tot aan de enkel. Ze zijn gemaakt om goed te passen in je sneakers, vandaar ook de naam. De sokken zijn laag en laten het onderbeen vrij. De sokken komen tot net boven het randje van je sneakers waardoor je schoen bij het bewegen niet tegen je huid aankomt. Hierdoor kan je lekker vrij bewegen.

Sneakersokken zijn ideaal in de zomer als het lekker warm is. Als je met blote voeten in je schoenen gaat heb je kans op blaren of je voeten kunnen erg gaan stinken door het zweet. Met sneakersokken voorkom je dit. Je voet zit namelijk wel in een sok, maar is niet te warm. Aangezien de sneakersok kort is blijft je onderbeen vrij van stof. Wat heerlijk luchtig is. Er zin ook sneakersokken die je helemaal niet ziet. Die komen niet voorbij het randje van je schoen. Deze soort wordt ook wel footies genoemd. Die zitten allen maar om je voet. Het lijkt alsof je geen sokken aanhebt, wat lekker casual overkomt.

Bekijk hier de sneaker sokken heren collectie van hemdvoorhem (update juni 2018)

Sneakersokken zijn er in alle soorten en maten. De meest bekende zijn er in de klassieke kleuren zoals zwart , wit en grijs. Maar er zijn ook hele trendy exemplaren in andere kleuren die dan helemaal bij je sneakers passen en bijvoorbeeld je sport outfit. Wat dacht je van felrood, paars, of okergeel? Het is dan natuurlijk wel grappig als je nog een stukje boven je schoen ziet uitkomen. Dat geeft een leuk detail aan je kleding.

Zowel dure als goedkopere merken bieden sneakersokken aan. Zo heeft Tommy Hilfinger sneakersokken in zijn assortiment, maar ook de Hema biedt ze aan. Het beste merk vinden wij Falke sneaker sokken. Er is dus voor elk wat wils te kiezen. In de sokken is vaak elastiek verwerkt om ze rekbaar te houden. Er zijn versies met een zonder naad op de tenen. Het is maar net wat je het prettigst vindt. Je kunt je outfit met sneakers en sneakersokken helemaal maken zoals jij dat wilt. Er zijn er genoeg te vinden, dus vast ook een paar wat bij jou past. Dus ga lekker op zoek naar het juiste exemplaar sneakersokken en je kunt de zomer gerust tegemoet zien.